Edit

Organizator / Organizzatore: Gradska knjižnica i čitaonica Pula - Biblioteca civica e sala di lettura di Pola

FLIT – projekt je Gradske knjižnice i čitaonice Pula – Središnje knjižnice Talijana u RH. Projekt je financiran sredstvima Regije Friuli Venezia Giulia i Pučkog sveučilišta u Trstu. FLIT è un progetto ideato dalla Biblioteca civica e sala di lettura di Pola - Biblioteca centrale per la CNI in Croazia. Il progetto è stato realizzato con il sostegno della Regione Friuli Venezia Giulia e dell'Università popolare di Trieste.

Zahvale / Ringraziamenti:

Zajednica Talijana Pula - Comunità degli Italiani Pola

Talijanski institut za kulturu u Zagrebu - Istituto Italiano di Cultura di Zagabria

Agencija za odgoj i obrazovanje - Agenzia per l'educazione e la formazione

Damatrà onlus (Udine)

Treći FLIT od 18. do 22. listopada

Pripreme za treće izdanje FLIT-a u punom su jeku, a ove godine družimo se uz knjige i gostujuće književnike od 18. do 21. listopada.

Ovogodišnji programi namijenjeni su prvenstveno srednjoškolcima, ali i sedmašima i osmašima, profesorima, knjižničarima, kao i svim zaljubljenicima u knjige i čitanje.

Uz književne susrete i razgovore s poznatim talijanskim autorima koji pišu za mlade,  učenici će moći sudjelovati u natječaju Passaparola, nastavit ćemo suradnju s Luisom Sorbone, ugostiti jednu izložbu uz pomoć koje ćemo proputovati kroz Italiju. A budući da je ova godina posvećena Danteu Alighijeriju, u pratnji učenika, profesora i školskih knjižničara u dva posebna programa prošetat ćemo kroz Pakao, Čistilište i Raj.

Detaljniji program i informacije o načinima prijave za sudjelovanje uskoro ćemo objaviti na našim stranicama i društvenim mrežama.

 

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content