Edit

Organizator / Organizzatore: Gradska knjižnica i čitaonica Pula - Biblioteca civica e sala di lettura di Pola

FLIT – projekt je Gradske knjižnice i čitaonice Pula – Središnje knjižnice Talijana u RH. Projekt je financiran sredstvima Regije Friuli Venezia Giulia i Pučkog sveučilišta u Trstu. FLIT è un progetto ideato dalla Biblioteca civica e sala di lettura di Pola - Biblioteca centrale per la CNI in Croazia. Il progetto è stato realizzato con il sostegno della Regione Friuli Venezia Giulia e dell'Università popolare di Trieste.

Zahvale / Ringraziamenti:

Zajednica Talijana Pula - Comunità degli Italiani Pola

Talijanski institut za kulturu u Zagrebu - Istituto Italiano di Cultura di Zagabria

Agencija za odgoj i obrazovanje - Agenzia per l'educazione e la formazione

Damatrà onlus (Udine)

Uspješno je završeno treće izdanje Festivala
Treće izdanje Festivala uspješno je završeno i došlo je vrijeme da zahvalimo svim sudionicima ovogodišnjeg programa!
Od srca se zahvaljujemo svima! Hvala autorima, studentima, profesorima, svima koji su bili uz nas, čineći pet dana festivala provedenih zajedno posebnim!
Hvala autorima i gostima koji su nam priuštili nezaboravne trenutke: Gabriele Clima, Enrico Galiano i Paola Zannoner koji su upoznali učenike naših škola i pokazali im zadivljujuću sposobnost interakcije s publikom mladih ljudi, zabavljajući ih tijekom razgovora o knjigama, raspravljajući o raznim važnim temama poput zakonitosti, rasta, nelagodnih situacija mlade populacije i mnogim drugim temama koje nas potiču na razmišljanje…
Hvala našoj dragoj suradnici Luisi Sorbone, koja nam je pripremila dva fantastična videointervjua s Pinom Roveredom i Diegom Maranijem te pisane intervjue s Micheleom Moninom, Dariom Fertiliom i Francescom Veltrijem.
Hvala talijanskim osnovnim školama iz Buja, Novigrada, Rovinja i Rijeke te talijanskim srednjim školama iz Buja, Rovinaj i Rijeke.
Hvala učenicima koji su bili vrlo aktivni i znatiželjni, posebice onima koji su pripremili pitanja za naše goste.
Hvala nastavnicima koji su prihvatili suradnju s entuzijazmom, bili dostupni i voljni prihvatiti naše prijedloge literature, uključivši ih u školski kurikulum.
Prije svega naš je cilj stvoriti nesvakidašnje inspirativne trenutke u kojima mladi mogu stupiti direktno u kontakt s autorom, razgovarati i raspravljati o knjigama, dijeleći zajedničke interese i strasti.
Nadamo se da smo i ove godine uspjeli!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Skip to content